The Official Blog of the SBA 504 Experts

504 Loan Blog

How well do you know The Masters?
  • more-shares
    • Save on Delicious

How well do you know The Masters golf tournament?

Some of us here at Mercantile are pretty avid golf fans (yours truly included…and let me emphasize that I’m a fan…I wouldn’t call myself an avid golfer). The Masters golf tournament is this weekend, and I can’t wait to see what happens this year at Augusta National. Tony and Sean, two of our Senior Loan Officers, made a trip to Augusta back in 2009 (when Angel Cabrera won in a three-way sudden-death playoff) and I was very jealous. I’ve been twice to practice rounds, but can’t wait to go back…especially to watch an actual competition round.

The other day, I came across a Masters quiz put together by Doug Ferguson, a golf writer with the Associated Press, and I thought you might like to test your knowledge of this legendary golf tournament. There’s a “Front Nine” and a “Back Nine” with different point values for each question as well as a bonus question. You’ll find the answers at the bottom of this post so you can tally your score at the end. For the record, I got 34 points out of a possible 82 (Tony bested me with 39, believe it or not). Think you can do better? Post your score in the comments section and we’ll see who knows the most about The Masters (we even have some prizes to dole out). And don’t use Google to cheat! 🙂

FRONT NINE (3 points each)

1)  Who won the Masters by the most strokes?

a)  Raymond Floyd
b)  Tiger Woods
c)  Seve Ballesteros

2)  What previously occupied the land that was purchased to build Augusta National Golf Club?

a)  Fruitland Nurseries
b)  Girl Scouts of America headquarters
c)  Waffle House

3)  Which player had the lowest final round to win the Masters?

a)  Jack Nicklaus
b)  Bubba Watson
c)  Gary Player

4)  Who was the last player to win the Masters in his first attempt?

a)  Gene Sarazen
b)  Fuzzy Zoeller
c)  Charl Schwartzel

5)  Name the first left-handed player to win the Masters.

a)  Phil Mickelson
b)  Bob Charles
c)  Mike Weir

6)  What was the name of the first tournament held at Augusta National?

a)  Bobby Jones Invitational
b)  Augusta National Invitation Tournament
c)  Azalea Classic

7)  Who has finished runner-up at the Masters the most times without winning?

a)  Ken Venturi
b)  Tom Weiskopf
c)  Ernie Els

8)  Who was the first international player to win the green jacket?

a)  Gary Player
b)  Herman Keiser
c)  Henry Picard

9)  Name the only player to lose a playoff in the Masters twice.

a)  Ben Hogan
b)  Arnold Palmer
c)  Greg Norman

BACK NINE (5 points each)

10)  Who has the greatest final-round comeback in Masters history?

a)  Nick Faldo
b)  Arnold Palmer
c)  Jack Burke, Jr.

11)  Which player made the most birdies in a single round at the Masters?

a)  Tiger Woods
b)  Anthony Kim
c)  Steve Pate

12)  Which player made a 13 on the shortest hole at Augusta National?

a)  Dan Forsman
b)  Rocco Mediate
c)  Tom Weiskopf

13)  Who was the first Thai player to compete in the Masters?

a)  Sukree Onsham
b)  Thongchai Jaidee
c)  Tiger Woods

14)  What distinguishes the 14th hole from the others at Augusta National?

a)  It’s the only hole where Jack Nicklaus never made a birdie.
b)  It’s the only hole without bunkers.
c)  It’s the only hole not named after a flower.

15)  Of the players who have competed in at least 25 Masters, who has the lowest scoring average?

a)  Jack Nicklaus
b)  Raymond Floyd
c)  Fred Couples

16)  Who was the first European to win the Masters?

a)  Seve Ballesteros
b)  Nick Faldo
c)  Bernhard Langer

17)  Name the only Masters champion to start the final round out of the top 10.

a)  Art Wall
b)  Gary Player
c)  Arnold Palmer

18)  Who is the oldest player to have at least a share of the lead after any round at the Masters?

a)  Kenny Perry
b)  Jack Nicklaus
c)  Fred Couples

BONUS (10 points)

Except for the United States, which country has produced the most Masters champions?

a)  England
b)  Spain
c)  South Africa

*****************************************************

QUIZ ANSWERS:

1) b      2) a      3) c      4) b        5) c     6) b      7) b      8) a      9) a

10) c    11) b    12) c    13) a      14) b   15) c     16) a    17) a    18) b

Bonus) c

*****************************************************

So how’d you do? Post your score below in the comments section so we can see who the true Masters Masters are. We even have prizes for the top scorers (no, not green jackets…but I don’t think you’ll be disappointed).

-Chris

Tags: , , , , , , , , , ,

8 Comments

  1. Nigel Worrall says:

    37 points… courtesy of 10 points on bonus question.

  2. Nick Reinhart says:

    56 points. The Masters is my favorite tournament so I was lucky to know so much about it

  3. John P. David says:

    Not unlike my usual golf round, I burned the scorecard.

  4. David says:

    59. Lived in Augusta for 3 years, can’t possibly get enough of Masters week!

  5. Michael Connor says:

    58 points. I’m from Augusta and read anything related to the Augusta National Golf Club. The Masters Tournament is unlike any other golf event. If you are ever offered tickets (even practice round) go!

  6. Lee Chepenik says:

    59 pts…Been a die hard fan of the game, and now as host of a golf radio show, I better know my stuff…

    Doubt it will hold for the tie…

  7. Bill Klein says:

    52

    • Jake Beham says:

      Billy Klein…34 for me, does low score win?

Leave a Reply

Your email address will not be published. All fields required.

Back to all Entries